"Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας" Αριστοτέλης

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη του Υπουργού κ. Βίτσα Δημήτρη στον Πέρκο

Στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του μνημείου πεσόντων αεροπόρων του  Δήμου Θέρμου, όπου επίσημος προσκεκλημένος από το Δήμο μας ήταν ο Αναπλ.Υπουργός Εθ.Αμυνας ο  κος Δημήτρης  Βίτσας , ο υπουργός το Σάββατο στις 17 Ιουνίου μας επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη.
Ερχόμενος από  Αθήνα μέσω Ναυπάκτου με προορισμό το Δήμο Θέρμου, επισκέφθηκε τις βραδυνές ώρες το χωριό μας τον Πέρκο, τη γή των προγόνων του .Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που γίνεται κάτι  τέτοιο, αλλά αυτή τη φορά μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουν όλοι οι
οι παρευρισκόμενοι με τον συγχωριανό μας υπουργό και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να θυμηθούν και νατου θυμίσουν το γενεαλογικό του δένδρο  αλλά και διάφορα περιστατικά του χωριού μας.
         Ο κος υπουργός   που μας εντυπωσίασε με την απλοϊκότητα  , την ειλικρίνεια  και την ευγένεια του , άκουσε με  ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον  τα προβλήματα μας που κύρια εστιάζονται στο οδικό μας δίκτυο . 


          Τoνίσθηκε από τον πρόεδρο του χωριού η ανάγκη σύνδεσης του απομονωμένου Πέρκου τόσο με την Περίστα όσο και με το Διασελλάκι. Ο αγαπητός υπουργός  έχει επίγνωση των προβλημάτων μας. Από την πλευρά μας οι στόχοι τέθηκαν ως εξής:
    1/ Αφού σύντομα ολοκληρωθούν τα 5 χιλιόμετρα από Διασελλάκι να ζητηθεί από την Περιφέρεια και η διάθεση του υπολοίπου κονδυλίου της έκπτωσης των 800 χιλ. (τα 480 χιλ €) για να γίνει και   το υπόλοιπο  κομμάτι των 6 χλμ προς τον Πέρκο.
      2/ Να ζητηθεί επικουρικά και  η συνδρομή της ΜΟΜΑ για το κομμάτι αυτό αλλά και για το κομμάτι από  Πέρκο προς Περίστα μήκους 3  χλμ.


Ο υπουργός συμφώνησε και μάλιστα επέλεξε κατά την αναχώρηση του το χωματόδρομο για να μεταβεί στο Θέρμο, τόσο για να αποκομίσει ίδια άποψη για τη σημερινή κατάσταση του δρόμου, όσο και για να δεί την πρόοδο των εργασιών στο κομμάτι από Διασελλάκι που κάνει η Περιφέρεια Δ.Ε.


Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο στις  18/6/2017 επανέλαβε τις προθέσεις του  να βοηθήσει το χωριό μας να βγεί  από την απομόνωση σε συντονισμένη πάντα  προσπάθεια με τις ενέργειες του Δημάρχου μας.
Τον ευχαριστούμε  για τα καλά του λόγια αλλά και για τη θετική διάθεση  που έδειξε και δείχνει για την επίλυση των προβλημάτων μας.
Oπως επίσης ευχαριστούμε ΟΛΟΘΕΡΜΑ τον Δήμαρχο μας τον κ. Κωνσταντάρα ,τον δικό μας Σπύρο που αυτό το διήμερο έφερε τον Πέρκο στην επικαιρότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: